Великденски щрудел
Рейтинг: Сложност: Любима на 67 готвача |
Снимката е добавена от Stedi
Необходими продукти
- • 3 бр. яйца
- • 200 г захар
- • 100 мл олио
- • 100 мл прясно мляко
- • 10 г бакпулвер
- • 10 г амонячна сода
- • 1 капсула ванилия
- • кората на 1 бр. лимон
- • около 700 г брашно
- За плънката:
- • около 1 кг ябълки
- • 200 г нарязани орехови ядки
- • 200 г захар
- • 1 с.л. канела
- • олио за намазване на тавата
- • пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
Ябълките се нарязват на кубчета. Яйцата се разбиват до побеляване заедно със захарта. Постепенно се прибавят олиото и прясното мляко. Добавят се амонячната сода, ванилията и лимоновата кора. Бакпулвера се смесва с брашното и постепенно се прибавя към яйчената смес, докато се замеси меко тесто. Тестото се разделя на осем части и всяка от тях се точи на правоъгълен лист с дебелина 1-2 мм. По средата на всеки лист се слага плънка, приготвена от ябълките, захарта, орехите и канелата. За да стане по-сочно, плънката може да се разпредели върху целия лист. Листовете се завиват на рула и се поставят в квадратна тава, предварително намаслена, на разстояние едно от друго. Щруделът се пече в предварително загрята на 180 С фурна до леко зачервяване. Още топъл се поръсва с пудра захар. Като изстине се нарязва на парчета.
* Излизат около 32 бр.
* Излизат около 32 бр.
Рецептата е добавена от Stedi на 30 Март 2010 г.
Рецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Март '10 [Десерти] |
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
снимки от Stedi [Автор на рецептата] |
30 Мар 2010 | |
# 3 Stedi [Автор на рецептата] | Предполагам, че ще бъде интересно да се експериментира и с друг вид пълнеж. Аз лично за първи път го правя и реших да се придържам към оригиналната рецепта. Ще се радвам, ако споделите как се е получило с тиква и течен щоколад. Предварително благодаря! | 30 Мар 2010 |
# 2 Atlantida | Харесах рецептата, но мисля плънката да е от течен шоколад | 30 Мар 2010 |
# 1 tillia | Харесва ми рецептата и отива в "Любими". Ще я пробвам първо с друг пълнеж - с последната останала тиква. Мисля че ще стане интересно. | 30 Мар 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.