Великденски щрудел
Рейтинг: 9
Сложност: Средна
Любима на 67 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от Stedi
Снимка 21
Необходими продукти
  • • 3 бр. яйца
  • • 200 г захар
  • • 100 мл олио
  • • 100 мл прясно мляко
  • • 10 г бакпулвер
  • • 10 г амонячна сода
  • • 1 капсула ванилия
  • • кората на 1 бр. лимон
  • • около 700 г брашно
  • За плънката:
  • • около 1 кг ябълки
  • • 200 г нарязани орехови ядки
  • • 200 г захар
  • • 1 с.л. канела
  • • олио за намазване на тавата
  • • пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
Ябълките се нарязват на кубчета. Яйцата се разбиват до побеляване заедно със захарта. Постепенно се прибавят олиото и прясното мляко. Добавят се амонячната сода, ванилията и лимоновата кора. Бакпулвера се смесва с брашното и постепенно се прибавя към яйчената смес, докато се замеси меко тесто. Тестото се разделя на осем части и всяка от тях се точи на правоъгълен лист с дебелина 1-2 мм. По средата на всеки лист се слага плънка, приготвена от ябълките, захарта, орехите и канелата. За да стане по-сочно, плънката може да се разпредели върху целия лист. Листовете се завиват на рула и се поставят в квадратна тава, предварително намаслена, на разстояние едно от друго. Щруделът се пече в предварително загрята на 180 С фурна до леко зачервяване. Още топъл се поръсва с пудра захар. Като изстине се нарязва на парчета.

* Излизат около 32 бр.

Рецептата е добавена от Stedi на 30 Март 2010 г.
Номинация в конкурсРецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Март '10 [Десерти]
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
снимки от
Stedi
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1Снимка 2 30 Мар 2010
# 3
Stedi
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Предполагам, че ще бъде интересно да се експериментира и с друг вид пълнеж. Аз лично за първи път го правя и реших да се придържам към оригиналната рецепта. Ще се радвам, ако споделите как се е получило с тиква и течен щоколад. Предварително благодаря!30 Мар 2010
# 2
Atlantida
магьосник в кухнята
Харесах рецептата, но мисля плънката да е от течен шоколад :)30 Мар 2010
# 1
tillia
магьосник в кухнята
Харесва ми рецептата и отива в "Любими". Ще я пробвам първо с друг пълнеж - с последната останала тиква. Мисля че ще стане интересно.30 Мар 2010

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.