рецепта

Пиленца от яйца

Пиленца от яйца

3.67 5 3

Яйца

Българска

Рецептата "Пиленца от яйца" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

твърдо сварени яйца 12 броя
1/2 чаена чаша майонеза
1/2 чаена чаша настъргано сирене "Пармезан"
ситно нарязан кромид 1 с.л.
1/2 ч.л. къри на прах
горчица 1/2 ч.л.
1/4 ч.л. черен пипер
зърна черен пипер
парче червена чушка

• Яйцата се обелват.

• От дъното на всяко се отрязва малко парче, за да могат да се закрепят прави.

• Всяко яйце се изрязва с остър нож на зигзаг, като две трети се оставят за тялото, а една трета – за главата.

• Жълтъците се изваждат внимателно и се намачкват с вилица.

• Прибавят се майонезата, сиренето "Пармезан", кромидът, кърито, горчицата и пиперът.

• Разбъркват се, докато се омесят добре.

• Вътрешността на яйцата се напълват със сместа, като тя трябва да излиза малко над ръба.

• Отгоре се поставят "шапчици" от по-малките парчета белтък.

• Слагат се зърна черен пипер за очи, а от чушката се оформят малки триъгълници за човки.

• Пиленцата от яйца се подреждат в чиния със зелена салата и се охлаждат в хладилник преди сервиране.


Бележки
* Източник : Кулинарен Журнал

** Приблизителна цена: 6 лв.

*** Време за приготвяне: 40 мин

**** Тази рецепта съдържа продукти за 12 броя