рецепта
Пиленца от яйца
Яйца
Българска
Рецептата "Пиленца от яйца" беше добавена на
Продукти
твърдо сварени яйца | 12 броя |
1/2 чаена чаша майонеза | |
1/2 чаена чаша настъргано сирене "Пармезан" | |
ситно нарязан кромид | 1 с.л. |
1/2 ч.л. къри на прах | |
горчица | 1/2 ч.л. |
1/4 ч.л. черен пипер | |
зърна черен пипер | |
парче червена чушка |
Приготвяне
• Яйцата се обелват.
• От дъното на всяко се отрязва малко парче, за да могат да се закрепят прави.
• Всяко яйце се изрязва с остър нож на зигзаг, като две трети се оставят за тялото, а една трета – за главата.
• Жълтъците се изваждат внимателно и се намачкват с вилица.
• Прибавят се майонезата, сиренето "Пармезан", кромидът, кърито, горчицата и пиперът.
• Разбъркват се, докато се омесят добре.
• Вътрешността на яйцата се напълват със сместа, като тя трябва да излиза малко над ръба.
• Отгоре се поставят "шапчици" от по-малките парчета белтък.
• Слагат се зърна черен пипер за очи, а от чушката се оформят малки триъгълници за човки.
• Пиленцата от яйца се подреждат в чиния със зелена салата и се охлаждат в хладилник преди сервиране.
Бележки
** Приблизителна цена: 6 лв.
*** Време за приготвяне: 40 мин
**** Тази рецепта съдържа продукти за 12 броя