Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Агне на чеверме

От Мария Ангелова Мария Ангелова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 агне,
1 вр. магданоз пресен,
200 мл олио

Сложете в корема на почистеното агне магданоза и го зашийте, издялкайте дълъг шиш и го нанижете на него. Настанете го на два здраво забити в земята край огъня чатала. Агнето трябва да виси на две педи над жаравата.

Оттук нататък започва бавното въртене, като от време на време агнето се маже с лой или олио. Ако жарта пламне, се гаси с пръски вода.

След два-три часа чевермето трябва да се е опекло - познава се, когато от бутчето изтече бял сок, щом го прободете с остър нож.

Дайте оценка:

Тагове: олио магданоз агнешко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче