Пълнено агнешко в тестена коричка за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнено агнешко в тестена коричка за Великден
Пълнено агнешко в тестена коричка за Великден
admin
Добавена от: admin
13457
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 бр. агнешко бутче
1/4 гл. целина
1 бр. яйчен жълтък
175 г масло
2 бр. яйца
1 вр. магданоз пресен
400 г брашно тип 750
4 ск. чесън стар
100 г сирене краве
20 мл доматено пюре
50 г бадеми
60 г лук кромид - стар
50 г моркови
2 ч.л. сол
20 мл краве прясно мляко
25 мл олио
5 г черен пипер млян

Замесете гладко тесто от брашното, маслото, 2 яйца, солта и 2 с.л. студена вода. Оформете го на топка, завийте го във фолио и го оставете в хладилника.
Обезкостете бутчето, осолете го и го поръсете с черен пипер. Сварете лука, моркова и целината в литър вода. Пасирайте ги и подправете получения сос с размитото в малко вода доматено пюре. Размачкайте сиренето с вилица и го разбъркайте с нарязаните на дребно бадеми, скилидките чесън и магданоз. С тази смес напълнете бутчето. Отвора зашийте с конец. Запечете го от двете страни за десетина минути и го оставете да се охлади.
Разточете тестото на кора с дебелина 1 сантиметър и в нея завийте бутчето. Краищата на кората и горната част на тестото намажете с жълтък, разбит с 20 мл прясно мляко. Притиснете ги хубаво, за да прилепнат добре. От остатъците тесто можете да изрежете фигурки и с тях да украсите бутчето. Печете го в силна фурна, докато хване коричка. Покрийте с фолиото и допечете на по-слаба фурна. Нарежете го изстинало и залейте порциите със зеленчуковия сос. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft