Великденски козуначен венец

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Великденски козуначен венец
Великденски козуначен венец
admin
Добавена от: admin
18347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно тип 500
50 г захар
350 г масло
1 бр. яйца
1 пак. мая
50 мл ракия
20 мл краве прясно мляко

Налейте в купичка 1/2 чаена чаша хладка вода и разтворете в нея 1 супена лъжица захар. Сипете маята и оставете така 10 минути да втаса. Пресейте брашното в тава, направете 'кладенче' в средата и сложете в него захарта. Добавете солта, разбитото сурово яйце, ракията, млякото и маслото (на парченца). Разбъркайте продуктите с пръсти, за да се получи хомогенна смес. Прибавете маята и с брашното замесете тесто, докато пръстите ви започнат да се отделят от него. Оформете го на топка и го сложете на топло, покрито с кърпа. След около 3 часа, когато удвои обема си, то е вече готово. Омесете тестото повторно. Отделете от него евентуално малка част за украса.
Оплетете от тестото плитка, която свийте на венец и на няколко места направете лека вдлъбнатина, в която сложете боядисани яйца. Отгоре може да поръсите с филирани бадеми, кристална захар, сусам и пр.
Сложете венеца в намаслена тава и го оставете да втасва 30 минути. Загрейте фурната до 180 градуса и печете венеца 40 минути. Той трябва да бухне и да се зачерви. Поднесете го, след като изстине. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft