Агнешко задушено с лук и спанак
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 47 готвача |
Снимката е добавена от Aliana
Необходими продукти
- • 750 г агнешко от бута
- • 250 г стар лук
- • 50 мл олио
- • 3 скилидки чесън (или повече)
- • 400 мл вода (или бяло вино)
- • 500 г зелен лук
- • 400 г спанак, пресен
- • 200 г заквасена сметана (плюс чесън по желание)
- • сол, черен пипер
Начин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки, почиства се от мазнината и се подсушава. Старият лук се нарязва на полумесеци, чесъна на ситно. Загрява се олиото на много силен огън, месото се запържва от всички страни докато направи корички. Добавя се лукът, бърка се, докато потъмнее. Слага се чесъна и се угася с водата (виното). Намаля се огънят и се захлупва добре. Задушава се 1 час. След около 40 минути се нарязват зеленият лук и спанака. Лукът се слага 10 минути преди да е готово месото, спанака 5 минути след него. Сметаната се посолява и евентуално й се слага счукан чесън. Поднася се отделно към всяка порция.
Рецептата е добавена от Aliana на 19 Април 2009 г.
Още рецепти за:
Ястия с агнешко месо ⋅ Агнешко със спанак ⋅ Агнешко с вино ⋅ Задушено агнешко ⋅ Ястия с лук ⋅ Ястия със спанак
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 6 gkostova04 [Изпробвал рецептата] | Много ни хареса рецептата! [Изпробвана] | 1 Яну 2023 |
# 5 lilialkara | Много ти благодаря. | 16 Апр 2010 |
# 4 xevi | В тази рецепта можеш да замениш заквасената сметана с гъсто кисело мляко. | 16 Апр 2010 |
# 3 lilialkara | Рецептата е страхотна, но с какво мога да заменя заквасената сметана? Тук не намирам такава. Всичката им сметана за готвенв е течна. | 16 Апр 2010 |
# 2 Aliana [Автор на рецептата] | Да, Рени, може джоджен, защо не? А може сигурно и само със зелен лук да се направи. | 20 Апр 2009 |
снимки от Aliana [Автор на рецептата] |
19 Апр 2009 | |
# 1 reni55 | Рали, добре звучи! Как ми се дояде, но синът ми не яде спанак... Бих сложила и малко джоджен. | 19 Апр 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.