Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Великденска гръцка супа

Великденска гръцка супа

тинтин
Новак
308033k
Великденска гръцка супа1 / 2
10/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Изненадайте гостите на празника с ароматна Великденска гръцка супа - на всички ще се услади, че и за още ще питат"

Необходими Продукти

  • агнешка главичка
  • агнешки дреболии
  • яйца - 4 бр.
  • лимони - 1 - 2 бр.
  • зелен лук - 2 вр.
  • копър - 1 вр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно, задушава се в мазнината. Прибавят се сварените и нарязани дреболии.

След това копър, брашното разтворено с вода, месо от сварените главички, накрая се залива с бульона и се добавя измития ориз.

Вари се на тих огън до омекване, заедно с черния пипер и сол. Отделно се прави застройка от сока на лимоните и яйцата, прибавя се малко от горещата супа, за да не се пресече.

Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Господинов
Господинов
със сигурност е много хубава но не си отбелязал/а брашното в продуктите колко е???
05.04.2013 13:46